Official Travel Packages Rugby World Cup

DE 4 RUGBY WORLD CUP POULES VOOR FRANKRIJK 2023

Rugby World Cup poules zijn bevestigd

De Rugby World Cup poules zien er veelbelovend uit! We kunnen uitkijken naar enkele spannende wedstrijden in Frankrijk in 2023. De poules voor dit toernooi zijn bevestigd en enkele topteams ontmoeten elkaar in de groepsfase.

Gastland Frankrijk speelt tegen de titelfavoriet Nieuw-Zeeland. Wereldkampioen Zuid-Afrika wordt uitgedaagd door twee Britse tegenstander. En Engeland lijkt de absolute favoriet in hun groep.

Welke teams zijn nog meer favoriet in hun poule? Wie krijgt het lastig? En wie kunnen hun tickets voor de knock-outfase al kopen? We nemen de vier poules van de Rugby World Cup Frankrijk onder de loep.

1. POULE A
2. POULE B
3. POULE C
4. POULE D
5. THE RUGBY WORLD CUP POULE OPZET
6. TICKETS VOOR RUGBY WORLD CUP FRANKRIJK 2023

Pre-register Rugby World Cup France
Official Travel Packages Rugby World Cup

1. Poule A

Gastheer Frankrijk was het eerste land dat werd geloot. Ze hopen veel steun te krijgen van de fans in eigen land. Dat is nodig ook, want in de groepsfase spelen ze al een moeilijke wedstrijd. Ze ontmoeten Nieuw-Zeeland, volgens de bookmakers dé topfavoriet voor de titel.

Op basis van de onderlinge geschiedenis zal het voor Frankrijk een zware uitdaging worden om ‘The All Blacks’ te verslaan. De twee landen speelden 61 keer tegen elkaar, waarvan Nieuw-Zeeland 48 wedstrijden won en Frankrijk twaalf.

Het derde land in poule A is Italië, een ploeg die nooit verder kwam dan de groepsfase en momenteel veertiende staat op de wereldranglijst. De poule wordt aangevuld met één land uit de Amerikaanse continenten en één land uit Afrika, die zich beiden nog moeten kwalificeren.

Official Travel Packages Rugby World Cup

2. Poule B

De huidige wereldkampioen Zuid-Afrika treft in poule B twee Britse tegenstanders. De strijd met Ierland is op het eerste oog het meest aantrekkelijk. De Ieren hebben zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld en stonden in 2019 zelfs bovenaan de wereldranglijst. Ze strandden echter in de kwartfinales van het laatste WK, waar Zuid-Afrika de overwinning vierde.

Het is duidelijk dat Zuid-Afrika en Ierland zullen strijden om de eerste en tweede plaats. Maar Schotland is een outsider in Poule B. Zij hebben een kans om door te gaan naar de volgende ronde als ze kunnen profiteren van fouten van anderen.

De twee overige landen, één uit Azië-Pacific en één uit Europa, kunnen alleen maar hopen dat ze deze moeilijke tegenstanders kunnen bijbenen.

Rugby Zuid-Afrika
Rugby World Cup Australia

3. Poule C

In deze poule liggen de twee favorieten voor de volgende ronde ook voor de hand: Wales en Australië. Kijkend naar hun onderlinge geschiedenis, heeft Australië de meeste duels gewonnen: dertig overwinningen tegen twaalf van Wales.

Australië won jarenlang elke wedstrijd tegen Wales, maar deze reeks is inmiddels gestopt. De laatste ontmoeting tussen de twee, in de groepsfase van de Rugby World Cup 2019, was een spectaculaire wedstrijd die eindigde in een overwinning van 25-29 voor Wales.

Fiji en twee teams die zich nog moeten kwalificeren worden uitgedaagd om Wales en Australië van de top twee plaatsen te houden.

Rugby World Cup Australia

4. Poule D

Het lijkt erop dat Engeland geluk heeft gehad met de loting. De finalist van het vorige WK zal het onder anderen opnemen tegen Japan, dat normaal gesproken niet door de groepsfase komt. De tweede tegenstander is Argentinië, van wie Engeland normaal gesproken wint. We durven wel te zeggen dat de fans van Engeland hun tickets voor de knock-outfase al kunnen boeken.

Japan en Argentinië zullen strijden om de tweede plek. Zij speelden al eens eerder tegen elkaar op de Rugby World Cup in 1999. De eindstand was toen 33 – 12 in het voordeel van de Zuid-Amerikanen. Japan boekte de afgelopen jaren echter veel progressie. Tijdens het laatste WK in eigen land kwamen ze voor het eerst door de knock-outronde.

Dat wordt een interessant gevecht in deze poule.

Rugby World Cup Tickets England
Rugby Nieuw Zeeland

5. THE RUGBY WORLD CUP POULE OPZET

De landen in de huidige poules zijn automatisch gekwalificeerd voor Rugby World Cup 2023 op basis van de resultaten van het WK Rugby 2019 in Japan. De poules worden aangevuld met acht andere landen, die per continent een kwalificatietoernooi spelen. Ze sluiten zich aan bij de verschillende poules volgens de loting.

Na de groepswedstrijden gaan de twee beste teams uit elke groep door naar de knock-outfase. Elke winnaar van een poule speelt de kwartfinales tegen een nummer twee uit een andere poule. De halve finales volgen als laatste stop voor de finale.

Uiteindelijk, op 21 oktober, zullen twee teams beslissen wie de titel van de Rugby World Cup France 2023 het meest verdient.

Rugby Nieuw Zeeland

6. TICKETS VOOR RUGBY WORLD CUP FRANKRIJK 2023

Wil je meer info over onze tickets voor het WK rugby? P1 Travel is jouw officiële reisagent voor Rugby World Cup Frankrijk 2023. Blijf op de hoogte van al het nieuws over de Rugby World Cup, zoals ticket informatie, reispakketten en alle aankondigingen van toernooien.

Meer informatie

rugby world cup italy