rugby world cup tickets 2023

Met deze reistips haal je het maximale uit Rugby World Cup 2023

RWC 2023 France - Argentina

Rugby World Cup 2023 Travel tips van P1 Travel

Nu het speelschema van Rugby World Cup 2023 bekend is, kunnen we onze plannen gaan maken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je maximaal kan genieten van het toernooi en al het mooie dat Frankrijk als land te bieden heeft.

In dit blog geven we een aantal tips waarmee je jouw ideale reis samen kan stellen.

RWC 2023 France - Argentina

Een spectaculair begin

Rugby World Cup 2023 begint met een spectaculaire wedstrijd. Op vrijdag 8 september neemt gastland Frankrijk het op tegen titelkandidaat Nieuw-Zeeland. Het toernooi begint feestelijk in het nationale stadion van Frankrijk, Stade de France. Deze spannende wedstrijd zal je meteen het goede gevoel geven: we gaan beginnen! Bekijk hier het hele speelschema.

Een dag later speelt ook Australië in Stade de France tegen Georgië. Tijdens dit eerste weekend in Parijs kun je dus Frankrijk, Nieuw-Zeeland en Australië zien spelen en daaromheen genieten van de stad van de liefde.

Finales in Parijs

Je kunt jouw bezoek aan Parijs ook bewaren voor de eindrondes. Het Stade de France in Saint-Denis is namelijk de host van twee kwartfinales (14 en 15 oktober), beide halve finales (20 en 21 oktober), de kleine finale (27 oktober) en de finale 28 oktober. Dat gaat zeker spannend worden!

Rugby world Cup France
Rugby World CUp 2023 England - Argentina

Het eerste weekend in Marseille

Het eerste weekend van Rugby World Cup 2023 begint ook in Marseille met mooie wedstrijden. Op zaterdag 9 september spelen Engeland en Argentinië tegen elkaar in het Stade Vélodrome. Deze twee landen kennen een rivaliteit en vechten spectaculaire wedstrijden uit.

Een dag later staat de volgende topwedstrijd op het programma in Marseille. Op zondag 10 september speelt titelhouder Zuid-Afrika een spannende wedstrijd tegen Schotland. Zij mogen meteen laten zien hoe zij hun titel gaan verdedigen. Schotland heeft de ambitie om door te gaan naar de volgende ronde en zal deze strijd naar verwachting uitvechten met Ierland.

Rugby World CUp 2023 England - Argentina

Volg jouw favoriet team naar meerdere locaties

De ruime indeling van de wedstrijden over de maanden september en oktober geeft rugbyfans de kans om hun favoriete team achterna te reizen en de mooiste steden in Frankrijk te ontdekken.

Nieuw-Zeeland speelt in de poulefase achtereenvolgens in Saint-Denis (Parijs), Toulouse en twee keer in Lyon. Toulouse ligt dichtbij de Spaanse grens. Lyon was vroeger een belangrijke stad van de Romeinen en nu de derde grootste stad van Frankrijk. Zeer geschikt voor een interessante citytrip!

Zuid-Afrika begint in Marseille en gaat daarna naar Bordeaux, Saint-Denis (Parijs) om voor de laatste wedstrijd terug te keren naar Marseille. Marseille is een mooie havenstand, Bordeaux staat bekend om zijn goede wijnen en van Parijs weten we al hoe fantastisch deze stad is.

Rugby World Cup 2023 South Africa - Ireland
Rugby World Cup France host cities

Bezoek de mooiste steden van Zuid-Frankrijk

De wedstrijden in Marseille en Nice zijn goed te combineren met een bezoek aan de mooiste plekken aan de kust van de Middellandse Zee in Zuid-Frankrijk: Saint-Tropez en Monaco.

Saint-Tropez ligt tussen de speelsteden Marseille en Nice in. Deze kleine havenstad aan de Côte d’Azur staat bekend om zijn glitter en glamour. In de haven liggen de grootste jachten en op de boulevard zie je de duurste sportauto’s voorbij rijden. Ook zijn er veel mooie stranden in de buurt.

In het Zuiden van Frankrijk vinden we nog een wereldberoemde plek vol glamour: Monaco. In dit vorstendrom kun je het Prinselijk Paleis, het Formule 1-circuit of het Casino de Monte-Carlo bezoeken. Monaco ligt op ten oosten van Nice, op een half uurtje rijden. Maar ook vanuit Marseille kun je Monaco bereiken met de auto of een busreis van 2,5 uur.

Rugby World Cup France host cities

Bezoek de Rugby World Cup 2023

Tijdens Rugby World Cup 2023 kun je niet alleen genieten van rugbywedstrijden op het hoogste niveau, maar ook van de prachtige steden van Frankrijk. Je vindt de beste reispakketten voor alle wedstrijden bij P1 Travel.

Bekijk RWC2023 pakketten

Blijf op de hoogte van Rugby World Cup Frankrijk 2023