Wales vs. England Six Nations

Engeland en Wales op de Six Nations 2022

De historische strijd tussen Engeland en Wales op de Six Nations 2022

Onze Six Nations 2022 tickets staan live, dus het vooruitblikken kan beginnen. We kijken ernaar uit om de beste rugbyteams weer toe te juichen vanaf de tribune. We kunnen onze borst natmaken, want er staat veel op het spel tijdens de aankomende Six Nations. Engeland en Wales gaan een historische strijd voeren. Dit is waarom:

Wales vs. England Six Nations
Wales vs. England Six Nations

Engeland recordhouder op alle vlakken

Hoe kan het ook anders: Engeland heeft de Six Nations het vaakst gewonnen. Het geboorteland van de rugbysport veroverde de titel maar liefst 29 keer. Niemand anders lukte het om zo vaak als beste uit het hoog aangeschreven rugbytoernooi te komen.

Dertien keer won Engeland de Six Nations via een Grand Slam, wat bekent dat de ‘Red Rose’ tijdens die edities geen enkele wedstrijd verloor. Daarmee is Engeland de recordhouder met de meeste titels en Grand Slams van de Six Nations. Indrukwekkend, maar het record staat op de tocht.

Wales vs. England Six Nations

Wales jaagt op records Engeland

Dit is waarom de volgende Six Nations zo bepalend gaat zijn: Wales heeft slechts één titel minder dan Engeland. Doordat de Welshmen de editie van 2021 hebben gewonnen, hebben ze het titelrecord in zicht gekregen. Als Wales de Six Nations van 2022 opnieuw weet te winnen, komt het naast Engeland aan de top te staan. De Engelsen zullen er alles aan doen om dat te voorkomen, dus dat belooft een spannende strijd te worden van 5 februari tot 19 maart 2022.

Ook kijkend naar de Grand Slams heeft Wales de kans om Engeland te evenaren. De ‘Red Dragons’ hebben twaalf Grand Slams op hun naam staan, eentje minder dan de rivalen. Als Wales volgend jaar een foutloos toernooi speelt en alles wint, evenaart het Engeland dus als recordhouder qua titels en Grand Slams. Het kampioensteam van afgelopen jaar kan die verwachtingen mogelijk waarmaken. Vorig seizoen won Wales met ruime cijfers van Engeland (40-24), maar de Engelsen zullen dat niet weer zo makkelijk laten gebeuren. Hun record en eer staat volgend jaar op het spel!

Wales vs. England Six Nations

Beleef de Six Nations 2022 live

Wil je de spannende strijd tussen Engeland en Wales van dichtbij meemaken? Dat kan! Je kunt vanaf nu tickets boeken voor alle Six Nations-wedstrijden. Tickets voor Engeland – Wales vind je hier. Deze topper staat gepland op zaterdag 26 februari 2022 in Londen. Zet die datum in je agenda en boek je geheel verzorgde reis via P1 Travel. Dit wil je niet missen!

Schrijf je in voor de Six Nations 2022 nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle updates en ticket informatie van de Six Nations!

    onze fans beoordelen ons met een 9.2

    9.2
    Officiële tickets en pakketten voor de grootste evenementen
    P1 Reisverzekering; veilig boeken tijdens Covid-19
    Klantenservice te bereiken via meerdere kanalen