Selhurst Park

5 onderschatte Premier League stadions

5 onderschatte Premier League stadions die je zullen verrassen

Het is geweldig om mee te juichen met de supporters van Liverpool of de sfeer te bewonderen bij grote clubs als Manchester United of Arsenal. Maar ook bij relatief kleinere clubs in de Premier League kun je van de echte Engelse voetbalsfeer genieten. Dit zijn vijf onderschatte Premier League stadions die je zullen verrassen.

1. Selhurst Park
2. Goodison Park
3. Elland Road
4. London Stadium
5. St Mary’s Stadium

Premier League Clubs London
crystal palace

1. Crystal Palace – Selhurst Park

Klassiek maar traditioneel
Met zeventien voetbalclubs is Londen dé voetbalhoofdstad van Europa. Aankomend seizoen spelen zeven van die clubs weer in de Premier League, waaronder Crystal Palace in het prachtige Selhurst Park. Dit stadion in het zuiden van Londen ademt voetbal en heeft geweldige details die een wedstrijdbezoek extra bijzonder maken.

Selhurst Park ligt midden in een woonwijk, zoals het traditioneel hoort te zijn. Je loopt het stadion binnen door kleine betonnen poortjes, die het stadion een klassieke uitstraling geven. Je kunt enorm dicht op het veld zitten. Zó dichtbij dat je het gras kan ruiken en de actie voor je neus ziet gebeuren. Of je gaat hoger op de tribune zitten voor een geweldig overzicht van het spel en de sfeervakken. Op de achtergrond kun je de huizen om het stadion heen zien liggen. Een decor om van te dromen!

crystal palace

2. Everton – Goodison Park

Bezoek een wedstrijd voor het te laat is
Het ‘You’ll Never Walk Alone’ bij Liverpool is absoluut een aanrader om eens mee te maken, maar ook bij buurman Everton kun je een echte voetbalsfeer verwachten. De blauwe club van Liverpool heeft door de jaren heen een enorm fanatieke supportersschare opgebouwd die elke thuiswedstrijd de tribunes op en neer laat bewegen. Het is geweldig om daartussen te staan en de sfeer te proeven.

Everton speelt sinds 1892 op Goodison Park, dat op loopafstand van het stadscentrum ligt. In het stadion zijn meer wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld dan in ieder ander Engels stadion. Maar binnenkort gaat Everton verhuizen. Vanaf het seizoen 2024-2025 trekken The Toffees naar het Bramley-Moore Dock Stadium, een nieuw stadion in de haven van Liverpool. Wees dus snel met het bezoeken van een wedstrijd op Goodison Park, voordat het te laat is.

Goodison Banner
Leeds_United_Stadium

3. Leeds United – Elland Road

Een van de mooiste Premier League Stadions
Er wordt weer Premier League-voetbal gespeeld op Elland Road nu Leeds United terug is op het hoogste niveau. Het stadion staat op plek veertien qua grootste capaciteit in Engeland en draagt een grote historie met zich mee. Het verdient daarom zeker voetbal op het hoogste podium.

Elland Road heeft alle historische hoogtepunten van Leeds United meegemaakt. Drie landstitels, twee gewonnen Jaarbeursstedenbekers en in 2020 de titel in de Championship. Leeds is een club die meetelt en dat merk je tijdens een bezoek aan Elland Road des te meer. De fans van Leeds zijn absoluut Premier League-waardig en zullen hun club meer dan ooit naar de overwinning schreeuwen.

Leeds_United_Stadium

4. West Ham United – London Stadium

Zing mee met ‘I’m Forever Blowing Bubbles’
De zesde plaats van vorig seizoen heeft de supporters van West Ham United goed gedaan. Het betekende de hoogste klassering sinds 1996 en daarmee werd er historie geschreven in het London Stadium. De supporters hebben na de verhuizing van Boleyn Ground naar het nieuwe stadion moeten wennen aan het nieuwe decor, maar inmiddels voelt het meer en meer als thuis.

Na de zomerstop mag er eindelijk weer publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden. Dan zullen de West Ham-supporters het Claret and Blue met trots dragen en luidkeels meezingen met ‘I’m Forever Blowing Bubbles’. The Hammers hebben één van de fanatiekste supportersgroepen van Engeland en de huidige goede prestaties creëren een positieve sfeer in Oost-Londen. Er wordt aankomend seizoen zelfs Europees voetbal gespeeld in het London Stadium. Dat belooft een geweldige sfeer te worden bij West Ham, zoals vroeger op Boleyn Ground.

West Ham Hospitality
Southampton view

5. Southampton – St Mary’s Stadium

Ontmoet de echte fans van Southampton
Wie een wedstrijd in Londen wil combineren met een bezoek aan een andere stad kan voor meer voetbal terecht in Southampton. De treinreis van twee uur brengt je naar Zuid-Engeland, waar je het St. Mary’s Stadium aantreft. Een indrukwekkend stadion met ruimte voor meer dan 32.000 bezoekers en een ideale bestemming voor een (korte) voetbaltrip.

Op wedstrijddagen is het gezellig rond het St. Mary’s Stadium. In de wijk van het stadion vind je verschillende kroegen waar de lokale aanhang toeleeft naar de wedstrijd, zoals de supporterskroeg The Painted Wagon. Hier ontmoet je de echte fans van Southampton, die ondanks uit uitblijven van successen en het verkopen van veel spelers altijd naar de club blijven komen. Ze worden als Southampton-supporter geboren, leren ermee leven en blijven het tot hun dood. Het is een onvoorwaardelijke liefde die je proeft op de tribune, waar je zal worden opgenomen in de groep. Om vervolgens – na winst of verlies – weer terug te keren naar de pub.

Southampton view

Wij brengen jou naar de mooiste Premier League stadions!

Wil je topvoetbal beleven in de onderschatte Premier League stadions van Crystal Palace, Everton, Leeds United, West Ham United, Southampton of een andere club? Dan ben je bij P1 Travel aan het goede adres! Met onze officiële tickets en hospitality-mogelijkheden bieden we jou de ervaring van je leven. Boek hier veilig en snel jouw Premier League tickets.

View Tickets

onze fans beoordelen ons met een 9.2

9.2
Officiële tickets en pakketten voor de grootste evenementen
P1 Reisverzekering; veilig boeken tijdens Covid-19
Klantenservice te bereiken via meerdere kanalen